روز جهانی مبارزه با قاچاق مواد مخدر

زمان مطالعه: 2 دقیقه

امروز ۵م تیرماه روز جهانی مبارزه با قاچاق مواد مخدر نام‌گذاری شده است، ازاین‌رو جامعه جهانی می‌کوشد تا اقدامات جدی‌تری را در حوزه تقویت سیستم عدالت کیفری و تجزیه شبکه‌های جنایتکار به ظهور و بروز برساند.

از دیگر سو بسیاری از مردم جهان به دلیل فقدان دسترسی به درمان و دارو می‌کوشند که با استفاده از مواد مخدر بخشی از درد و رنج خود را کاهش دهند و این سوءمصرف در استفاده از مواد مخدر باعث ایجاد و گسترش بیماری‌هایی چون ایدز و هپاتیت شده است.

CIW-4iFWcAECXx1

طبق آماری که توسط سازمان ملل متحد ارائه‌شده، در سال ۲۰۱۳ نزدیک به ۲۰۰ هزار نفر براثر بیماری‌های ناشی از سوءمصرف مواد مخدر در جهان فوت و تقریباً ۱٫۵ میلیون نفر به بیماری‌هایی نظیر ایدز مبتلا شده‌اند، این در حالی است که با کنترل و درمان معتادین به مواد مخدر می‌توان جان قابل‌توجهی از این افراد را نجات داد.

در حال حاضر تنها ۱ نفر از هر ۶ نفر در جهان امکان دسترسی به درمان را دارد و این در حالی است که موانع زیادی برای درمان زنان در این خصوص وجود دارد به‌گونه‌ای که از هر ۵ زن تنها یک نفر درمان می‌شود.

در ایران نیز طبق آمار رسمی اعلام شده حدود ۲ میلیون نفر معتاد وجود دارد که ۱۰درصد آنان را زنان تشکیل می دهد، این در حالی است که در ایران اقدامات بسیار مناسبی در خصوص محدود سازی و مبارزه با قاچاقچیان انجام شده است به گونه ای که این اقدامات بارها از جانب سازمان های بین المللی مورد تقدیر قرار گرفته و هم اکنون ایران به عنوان یک کشور الگو در جهان مطرح می باشد، هرچند که برای رسیدن به این موفقیت داخلی و بین المللی نیروی معظم نظامی و انتظامی ۳۷۰۰ شهید را تقدیم سلامت جان و روان هم میهنان و مردم جهان نموده است.

لذا باید دانست آفریقا و به‌ویژه غرب و شرق آسیا به‌عنوان آسیب‌پذیرترین مناطق جهان در خصوص مصرف مواد مخدر موردتوجه قرار دارند، این مناطق به‌عنوان گذرگاه اصلی انتقال مواد مخدر به سایر نقاط جهان به شمار رفته و بسیاری از حملات سازمان‌یافته، امنیت، بهداشت و توسعه در این مناطق شکننده شده است. پیوند با جرائم سازمان‌یافته و تروریسم ازجمله آشکارترین نقش‌ها در این حوزه به شمار می‌رود.

از طرف دیگر کشت تریاک در افغانستان و تولید کوکائین در آمریکای لاتین یک چالش مهم برای جامعه جهانی است که باید برای برون‌رفت از آن چاره‌ای اندیشید.

به نظر می‌رسد که سازمان جهانی UNODC می‌بایست برای رویکرد متعادل مقابله با تولید و عرضه مواد مخدر اقدامی اساسی نماید، توسعه و جایگزینی کشت محصولات موردنیاز جامعه جهانی به‌جای کشت مواد مخدر و حمایت مالی ازاین‌گونه محصولات می‌تواند یک‌راه اساسی برای مقابله با این عارضه بین‌المللی باشد.

همچنین دولت‌ها نیز می‌بایست با تشویق و حمایت‌های مالی و معنوی از زنان و جوانان و ایجاد فرصت‌های توسعه و پیشرفت و عزتمند نمودن آنان و همکاری با سازمان‌های مردم‌نهاد داخلی و بین‌المللی بکوشند تا جهانی سالم‌تر از قبل ایجاد نمایند که این خود باعث ارتقاء سطح کیفی و کمی زندگی در سطح بشر خواهد شد.

در این روز جهانی به یاد داشته باشیم که مواد مخدر؛ محیط‌زیست، امنیت، توسعه و بهداشت جهانی را تضعیف نموده است و می‌بایست با استفاده از روش‌های حقوق بشر متوازن و حیاتی برای حفظ و ترویج بهداشت و رفاه نوع بشر گام برداریم.

یک دیدگاه برای روز جهانی مبارزه با قاچاق مواد مخدر

  1. حمیدخوشرو گفت:

    باسلام واحترام
    با تشکر از شما استادگرامی
    به امید جهانی بدون آلودگی انسانها به مواد افیونی ومخدر و حرص وطمع مال و ثروت حرام که از راه آلوده نمودن دیگران بدست می آید.
    ان شاا…

  2. دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    بیست − 7 =