جرائم سایبری و پلیس بین الملل

زمان مطالعه: 2 دقیقه

جرائم سایبری

یکی از رو به رشد ترین جرائم در جهان کنونی جرائم مرتبط با فضای سایبر است. طیف گسترده ای از جرائم توسط مجرمان با استفاده از فنآوری های نو در گمنامی به وقوع می پیوندد. جرائمی چون اخلال در اطلاعات Cybercrimeرایانه ها و سیستم ها، سرقت هویت، توزیع عکس های جنسی کودکان، تقلب در حراج های اینترنتی، نفوذ در خدمات مالی اینترنتی و همچنین به کارگیری از ویروس ها، هرزنامه ها و کلاهبرداری های ایمیلی مختلف مانند فیشینگ.

ماهیت جهانی اینترنت این قابلیت را به وجود آورده است تا کلاهبرداران و مجرمین بتوانند از هر گوشه از جهان فعالیت های غیر قانونی را به انجام برسانند از اینرو تمام دولت ها می کوشند تا فعالیت های مجرمانه فضای سایبر را رصد و آنها را کنترل نمایند.

استفاده از اینترنت توسط تروریست ها، به ویژه برای استخدام و تحریک افراط گرایی تهدیدی جدی برای امنیت ملی و بین المللی است.علاوه بر این، تروریست ها همواره از اینترنت برای تهدید زیر ساخت های مهمی چون نیروگاه ها، شبکه های برق، سیستم های اطلاعاتی و سیستم های  رایانه ای دولتی و شرکت های بزرگ استفاده می نمایند و از این بابت امنیت جهانی را به خطر می اندازند.

ماهیت در حال تغییر جرائم رایانه ای

در گذشته جرائم رایانه ای توسط گروه های کوچک انجام می شد اما امروزه با گسترش و توسعه اینترنت شاهد ارتکاب این جرم ها به صورت سازمان یافته می باشیم.
در سالهای ۲۰۰۷ تا ۲۰۰۸ خسارات ناشی ازجرائم اینترنتی بالغ بر ۸ میلیارد دلار برآورد شده است. همچنین جاسوسی از اینترنت و نقض مالکیت معنوی و سرقت اطلاعات خسارتی در حدود ۱ تریلیون دلار را به جامعه جهانی وارد آورده است.

نقش پلیس بین الملل (اینترپل)

پلیس جهانی در خصوص مبارزه با جرائم سایبری و آموزش اقداماتی را انجام داده که می توان به این موارد اشاره نمود:
۱- ترویج استانداردهای امنیت اطلاعات و آموزش امنیت اطلاعات و برگزاری همایش های منطقه ای
۲- ارائه دوره هایی برای ایجاد و حفظ استانداردهای حرفه ای
۳- هماهنگی و کمک به عملیات بین المللی
۴- ایجاد فهرست جهانی از افسران موجود در جامعه جهانی جهت بررسی و پیگیری های جرم های بین المللی سایبری
۵- کمک به کشورهای عضو جهت مقابله با حملات سایبری و تحقیقات در خصوص جرائم سایبری و استفاده از خدمات تحقیقاتی و بانک های اطلاعات داده
۶- توسعه همکاری های استراتژیک با دیگر سازمان های بین المللی و نهادهای بخش خصوصی
۷- شناسایی تهدیدات در حال ظهور و به اشتراک گذاشتن این اطلاعات با کشورهای عضو
۸- ارائه پورتال وب سایتهای امن برای دسترسی به اطلاعات و اسناد عملیاتی

منبع

بدون دیدگاه برای جرائم سایبری و پلیس بین الملل

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نه − هفت =