از بازداشتهای متعدد و فرار با لباس زنانه تا درخواست بازگشت به تحصیل
به گزارش خبرنگار حقوقی و قضایی خبرگزاری میزان، طی روزهای گذشته برخی شنیدهها حاکی از آن است که لیدر نشریات هتاک دانشگاه صنعتی امیرکبیر در اردیبهشت ۸۶ و آشوبهای سال ۸۸ این دانشگاه طی درخواستی به وزارت علوم خواستار بازگشت به تحصیل شده است که وزارت علوم نیز با ارسال نامه وی به دانشگاه صنعتی امیرکبیر خواستار اعلام نظر دانشگاه در این خصوص شده است!
دانشجویی که برخی به وی لقب فعال دانشجویی را میدهند، در سال ۱۳۶۵ در شیراز متولد شد، او در سال ۱۳۸۳ و در رشته مهندسی کشتی وارد دانشگاه صنعتی امیرکبیر شد.
وی که شرکت در اغتشاشات مختلف و برهم زدن نظم دانشگاه را در کارنامه خود دارد برای اولین بار و پس از اعتراض به حضور محمود احمدینژاد رئیس جمهور سابق کشورمان در دانشگاه امیر کبیر و چاپ نشریات جعلی در دانشگاه، در سال ۱۳۸۵ دستگیر و مدت ۱۵ ماه را در کنار چند دانشجوی دیگر در زندان بسر برد.
توهین به مقامات عالی نظام نیز یکی دیگر از اقدامات خلاف نظام اوست، وی در همین رابطه و با شرکت در یک تجمع دانشجویی به مناسبت روز دانشجو و در حمایت از فعالان فتنه، طی یک سخنرانی اقدام به توهین علیه مقامات عالی نظام کرد.
توهین به حجاب برتر
وی که در سال ۸۸ به دلیل فعالیت در فتنه و تلاش در جهت برهم زدن دانشگاه در ۱۶ آذرماه آن سال هنگامی که قصد داشت دانشگاه را با لباس زنانه جهت فرار از دست مأموران انتظامی ترک کند دستگیر و از سوی شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب اسلامی به ۸ سال و شش ماه حبس تعزیری، ۵ سال محرومیت از فعالیتهای سیاسی و ۵ سال ممنوعیت خروج از کشور محکوم شد.
بر اساس قوانین بالا دستی صلاحیت پذیرش در دانشگاه را ندارد
طی روزهای گذشته برخی شنیده ها در فضای مجازی حاکی از آن است که وی تلاش دارد تا در اقدامی آرام و زیر پوستی مجدداً به دانشگاه امیرکبیر بازگردد در ارتباط با بررسی حقوقی مسئله پذیرش وی در دانشگاه امیر کبیر با «محمدجعفر نعناکار» حقوقدان و استاد دانشگاه به گفتوگو پرداختیم.
وی در این خصوص گفت: وی با توجه به قوانین بالادستی، آییننامه جذب دانشجو و اساتید دانشگاهها و قانون مجازات اسلامی صلاحیت پذیرش در دانشگاه را ندارد.
نعنا کار در توضیح این مسئله تصریح کرد: در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران شرایط یکسانی برای افراد در نظر گرفته شده است اما مادامی که افراد به عنوان شهروند قانون مدار در جهت پایبندی به منافع نظام عمل کنند و به قوانین کشور احترام بگذارند اما وی با توجه به اعمالی که طی ارتباط با خارج از کشور مرتکب شد برخلاف منافع کشور قدم برداشته و شهروند قانون مدار تلقی نمیشود.
این حقوقدان ادامه داد: بر اساس آییننامه جذب دانشجو و اساتید در دانشگاهها التزام عملی به ولایت فقیه از شرایطی است که در این آییننامه به آن تأکید شده است، این درحالی است که وی با حضور در جریان فتنه ۸۸ و سخنرانی در دانشگاه و انتشار سند مجعول التزام خود را به صراحت به قانون اساسی و ولایت فقیه رد کرده است.
نعناکار افزود: طبق قانون مجازات اسلامی توهین به بنیان گذار جمهوری اسلامی ایران و رهبری جرم تلقی میشود که وی از این قاعده نیز مستثنی نبوده است؛ هر چند برای رسیدگی به جرم وی دادگاهی تشکیل شد اما وی از لحاظ حقوقی به دلیل هتک حرمت به مقامات عالی نظام صلاحیت خود را از دست داده است.
این استاد دانشگاه در پایان خاطر نشان کرد: در حقوق طبیعی و در بسیاری از کشورها برای افرادی با جرایم این چنینی علاوه بر اعمال مجازات قانونی آنها را از برخی صلاحیت هایی که یک شهروند باید داشته باشد محروم می کنند و بسیاری از کشورها اجازه نمیدهند کسانی که با مبانی اصلی یک نظام مخالفت دارند ادامه تحصیل داده و وارد مراکز مهم و حساس شوند.