اجاره به شرط تملیک!

زمان مطالعه: < 1 دقیقه

اکنون که بیش از هزاران سال از زندگی اجتماعی بشری می گذرد شاهد آن هستیم که افراد بشر برای رفع بسیاری از نیاز های خود اقدام به عقد قرارداد های متنوعی می کنند این نوع قراردادها به فراخور زمان و مکان شکل های گوناگونی به خود گرفته است ، برخی از این عقد ها تازه تاسیس بوده و می بایست بیشتر و بهتر با چون و چرا و ضمانت اجرا و نوع آن آشنا شد از جمله این عقود می توان به Hire purchase اشاره نمود که آنرا عقد اجاره به شرط تملیک معنا کرده اند. ظاهراً این نوع سیستم قرارداد برای اولین بار در انگلستان توسعه پیدا نمود.و بعد از آن هند ، استرالیا و نیوزلند و بعد از آن نیز دیگر ممالک که از قوانین انگلستان تبعیت می کردند این نظریه را قبول نمودند.

در این نوع قالب قرارداد خریدار از عهده کل مبلغ کالا بر نمی آید اما می تواند درصدی از مبلغ آن را پرداخت نماید ، در نتیجه این نوع قرارداد به خریدار اجازه می دهد به صورت ماهیانه و با اجاره ، از آن کالا استفاده نماید، مادامی که مبلغ کالا همراه با سود آن از طرف خریدار پرداخت می شود وی می تواند از کالا استفاده نماید اما اگر نتواند مبالغ را پرداخت نماید اصل کالا به صاحب آن برگردانده می شود.

به هر حال ما قصد داریم تا در این مقال به طور اختصار این نوع عقد را بررسی کرده و در پایان مشروع بودن یا نبودن آن رابه اثبات برسانیم.

 امید است  که طرح این موضوع بابی باشد برای تحقیق  و مطالعه بیشتر همکاران و توسعه بیشتر کیفی و شاید کمی این قرارداد . انشاء الله

برای دانلود کامل مقاله اینجا را کلیک کنید.

دسته‌بندی نشده

بدون دیدگاه برای اجاره به شرط تملیک!

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    پنج + شش =