نرم‌افزار اندرویدی «قرآن»؛ پروژه‌ای جهانی برای ایجاد وحدت اسلامی

زمان مطالعه: 4 دقیقه

گروه فضای مجازی: پروژه «قرآن» ویژه سیستم‌عامل اندروید و برگزیده جشنواره «وب ایران» توسط جوانانی از سراسر جهان تولید شده است که هدف آن ایجاد وحدت در بین کشورها است.

محمدجعفر نعناکار، سرپرست بخش ترجمه فارسی نرم‌افزار «قرآن»، در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، با اشاره به چگونگی تولید این برنامه گفت: برنامه قرآن اندروید، پروژه‌ای متن‌باز است که با همت جوانان مسلمان در کشور‌های مختلف جهان ایجاد شده است.

وی با اشاره به ویژگی این برنامه گفت: در این برنامه قرآن، براساس خط عثمان طه و دارای قرائت‌های مختلف به همراه بیش از ۱۲ نوع ترجمه و تفسیر است. قابلیت جست‌وجو در آیات و تفاسیر و ترجمه‌ها، به اشتراک‌گذاری آیات، انتخاب آیات برگزیده بخشی از ویژگی‌های آن است.

 

وی هدف از تولید این نرم‌افزار را وحدت در بین مسلمانان جهان بیان کرد و افزود: برای ایجاد وحدت جهانی در جهان اسلام چنین پروژه‌های لازم است که ایجاد شود. این پروژه‌ها به صورت غیر‌انتفاعی ‌تولید می‌شود یعنی کسی سود مالی از آن نمی‌برد. جوانانی از کشورهای مختلف جهان دور هم جمع می‌شوند و از فضای سایبر استفاده می‌کنند و پروژه‌های را مانند این پروژه برای بهره‌برداری ایجاد می‌کنند.

دانلود ۴۰ میلیونی از یک اپلیکیشن قرآنی163_01

سرپرست بخش ترجمه فارسی نرم‌افزار «قرآن» افزود:  بعد‌ از بهره‌برداری قرآن اندروید در ایران، تقریباً یک میلیون‌بار دانلود شد. در فضای مجازی هم آمار نشان می‌دهد که مارکت‌های مختلف حدود ۴۰ میلیون‌بار این اپلیکیشن را دانلود کرده‌اند. در واقع یعنی تقریباً حدود ۴۰ میلیون دستگاه از این برنامه استفاده کرده‌اند.

وی تصریح کرد: کسانی که علاقه داشته باشند با ‌این امت واحده کار کنند ‌از طریق همین برنامه‌ها می‌توانند ارتباط برقرار ‌‌کنند. معمولاً در قسمت «تماس‌ با ما» این موضوع که علاقه‌مندانی که می‌خواهند همکاری داشته‌ باشند حضور خود را اعلام کنند، روبرو می‌شوید. این کمک‌ها از لحاظ دیزاین، طراحی و از لحاظ برنامه‌نویسی و همچنین، از لحاظ جمع‌آوری منابع معتبر می‌تواند کمک کند که بعد از آن در پروژه مختلف و در کشورهای گوناگون لانچ شده و به بهره‌برداری می‌رسد.

نعناکار در پاسخ به اینکه نظارتی برای ساخت این اپلیکیشن از سوی مراجع ذی‌صلاح صورت گرفته است یا خیر؟ گفت: البته نظارت به این معنا که متولی را برای این کار مشخص کنند و یا اینکه نیرو بفرستند و گزارش عملکردی از ما داشته باشند، معمولاً اینطور نبوده است. از دفتر دو مرجع تقلید کشور تماس داشتیم.

این تولیدکننده اپلیکیشن‌های قرآنی افزود: پروژه‌های قرآنی از سه حالت خارج نیست. یا به صورت انتفاعی ایجاد می‌شود که اکثر موسسات اینگونه هستند. آنها یک نرم‌افزار را با هدف ایجاد تولید ثروت ایجاد می‌کند، مخصوصاً اگر داخل کشور باشد مجوزهای لازم را باید کسب ‌کنند و مدل دیگر این است که از دفاتر مراجع عظام کسب تکلیف کنند. مثلا آیت الله العظمی مکارم شیرازی یا آیت الله العظمی سیستانی، تشکیلاتی را برای تولیدات نرم‌افزاری دارند. بر این قضایا هم نظارت دارند و هم تولید دارند.

وی ادامه داد: این قرآن اندروید، اسکن شده قرآن است و یک عکس است که قابلیت تحریف ندارد. در کشورهای مختلف این اپلیکیشن چندین‌بار مرور و به شکل خوداظهاری نظارت می‌شود.

 

163_03نعناکار تصریح کرد: افراد تولیدکننده این اپلیکیشن‌ها ترتیبی را اتخاذ کرده‌اند که درصد خطا آن تا جایی که می‌شود پایین آمده است. البته در این نرم‌افزار صفحات قرآن اسکن شده است و تایپ نشده‌اند تا تحریفی و یا غلطی هم در آن ایجاد نشود. سعی این است که در این اپلیکیشن ترجمه‌ها از سایت‌های مترجم خود قرآن استفاده شود. مانند ترجمه قرآن در سایت آیت الله العظمی مکارم شیرازی.

وی با اشاره به برنامه «تنزیل» و اینکه تولید این برنامه‌ها یک کار گروهی است، گفت: در گروه نرم‌افزاری تنزیل هم عضو هستیم البته نیت این نیست که خود را نشان بدهیم، بلکه هدف خدمت به قرآن است. کلیت تنزیل را یکی از استادان دانشگاه صنعتی شریف انجام داده که معمولاً هم در ایران نیست. ما هم از راه دور کمک می‌کنیم و تجمیع نظرات علاقه‌مندان در رابطه با تولید و فعالیت قرآنی است.

تنها فرد شیعه در گروه تولیدکننده اپلیکیشن‌های «قرآن» خاطرنشان کرد: پروژه «ذکر» هم به کمک دانشجویان انجام شده است و براساس ویندوز و لینوکس و سیستم‌عامل‌هایی که روی دسکتاپ است، ایجاد شده و همخوانی دارد. ذکر، پروژه کاملی است که نسبت به قرآن اندروید و تنزیل به بلوغ رسیده است؛ چرا که تفسیرهای مختلفی در آن است و ترجمه‌های فارسی بسیاری در آن وجود دارد.

گفتنی است برنامه قرآن اندروید در ۳۰ بهمن ماه سال جاری، در اختتامیه دومین جشنواره موبایل ایران، برترین برنامه‌ موبایل معرفی و از آنان قدردانی شد.

برنامه قرآن اندروید، پروژه‌ای جهانی است که بیش از ۱۵ نفر از اقصی نقاط جهان اسلام در آن فعالیت دارند و با نمایندگی ایران در جشنواره موبایل ایران شرکت کرد. این برنامه در بخش برنامه‌های مذهبی با رای هیات داوران به عنوان برترین برنامه مذهبی شناخته و از آن تقدیر شد.

شما می‌توانید برای اطلاعات بیشتر به این سایت مراجعه و در صورت تمایل می‌توانید این برنامه را از سایت کافه بازار و یا گوگل پلی به صورت رایگان و یا این لینک تهیه کنید.

پی نوشت:

در خصوص پروژه های تنزیل و ذکر بنده دخیل در راه اندازی نبودم و فقط دورادور در جریان بودم، البته برای پروژه ذکر یک یا دو کار کوچیک انجام دادم.

یک دیدگاه برای نرم‌افزار اندرویدی «قرآن»؛ پروژه‌ای جهانی برای ایجاد وحدت اسلامی

  1. جعفری گفت:

    آقا التماس دارم التماس دارم التماس دارم. اسم سوره ها مجددا رسم الخط عربی-فارسی بشود و باقی خط ها هم اگر فارسی بشود ممنونیم.اما خواهشا هم سریعتر انجام بشود هم پیگیری کنید انجام بشود بسیار اذیت می شویم. لطفا !

  2. دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    11 − 6 =