۷ آوریل، روز جهانی بهداشت گرامی باد

زمان مطالعه: 3 دقیقه

۷ آوریل (۱۸ فروردین ماه) روز جهانی بهداشت است که از سوی سازمان بهداشت جهانی نامگذاری گردیده است، تخمین زده می شود سالانه بیش از ۲ میلیون نفر در سراسر جهان بر اثر مصرف مواد غذایی ناسالم و آب آشامیدنی آلوده جان خود را از دست می دهند و همچنین ۲۰۰ بیماری به صورت مستقیم توسط مواد غذائی ناسالم حاوی باکتری های مضر، انگل ها، ویروس ها و مواد شیمیایی ایجاد می شود.

۱۰ حقیقت در خصوص سلامت غذایی:

IMG_20150330_224055

  • بیش از ۲۰۰ بیماری از طریق مواد غذایی منتقل می شود.

میلیونها نفر از مردم جهان هر ساله به علت استفاده از مواد غذایی نا سالم و آلوده بیمار می شوند. بیماری Diarrhoeal به تنهایی سالانه حدود ۱٫۵ میلیون کودک را به کام مرگ می کشاند و بسیاری از بیماری ها نیز به استفاده از غذای آلوده و آب آشامیدنی ناسالم نسبت داده می شوند. آماده سازی مواد غذایی مناسب می تواند از بسیاری از بیماری های ناشی از مصرف مواد غذایی جلوگیری نماید.

  • غذای آلوده می تواند باعث بروز بیماری های طولانی مدت شود.

شایعترین علائم بیماری ناشی از مصرف غذای آلوده درد معده، استفراغ و اسهال است، مواد غذایی آلوده به فلزات سنگین و سموم طبیعی نیز می تواند مشکلات طولانی مدت برای سلامت انسانها از جمله سرطان و اختلالات عصبی ایجاد نماید.

  • بیماری های ناشی از مصرف غذاهای آلوده بر روی اقشار کم توان اثرات بیشتری دارد.

عفونت های ناشی از مواد غذایی آلوده تاثیر بسیار بیشتری بر جمعیت های کم توان دارد و به راحتی می تواند به بیماری جدی و مرگ منجر شود. نوزادان، زنان باردار، بیماران و افراد مسن، بیشتر از جمعیت های دیگر در معرض خطر قرار دارند.

IMG_20150330_224057

  • فرصت های زیادی برای آلودگی مواد غذایی در محل های مختلف وجود دارد.

تولید، توزیع و عرضه مواد غذایی امروز بسیار پیچیده است و شامل طیف وسیعی از مراحل مختلف از جمله برداشت در مزرعه، کشتار و یا جمع آوری، ذخیره سازی، حمل و نقل و توزیع قبل از مصرف می باشد.

  • جهانی شدن باعث پیچیده تر شدن ایمنی مواد غذایی می شود.

جهانی شدن و تجارت بین المللی مواد غذایی و همچنین امور مرتبط با زنجیره تامین مواد غذایی امروزه بسیار پیچیده است که لازمه آن رعایت استانداردهای بهداشتی جهانی است.

  • ایمنی مواد غذایی چند بخشی و چند رشته ای است

برای بهبود ایمنی مواد غذایی، بسیاری از متخصصان مختلف در حال همکاری با یکدیگر می باشند، استفاده از بهترین روش ها و فن آوری در دسترس می تواند کمک شایانی به این امر نماید. بخش های مختلف دولتی و سازمان های بین المللی شامل بهداشت، کشاورزی، آموزش و تجارت، نیاز به همکاری و ارتباط متقابل با یکدیگر دارند.

  • آلودگی مواد غذایی بر اقتصاد و جامعه به عنوان یک متغیر مستقل تاثیر گذار است.

آلودگی مواد غذایی عواقبی بسیار گسترده دارد به گونه ای که می تواند صادرات مواد غذایی، گردشگری، معیشت عرضه کنندگان و توسعه دهندگان را تحت تاثیر قرار دهد و همچنین باعث تضعیف کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه گردد.

  • برخی از باکتری های مضر در حال مقاوم شدن در برابر داروها می باشند.

مقاومت ضد میکروبی یک نگرانی جهانی در حال رشد است. استفاده بیش از حد و سوء استفاده از آنتی بیوتیکها در کشاورزی و دامپروری، علاوه بر مصارف پزشکی، یکی از عوامل منجر به ظهور و گسترش مقاومت ضد میکروبی است. برخی از این باکتری ها می تواند از طریق دام به انسان منتقل گردد.

IMG_20150330_224059

  • نقش همگانی در خصوص ایمن سازی مواد غذایی.

ایمنی مواد غذایی یک مسئولیت مشترک بین دولت ها، صنعت، تولید، دانشگاه ها، و مصرف کنندگان است، هر کس به نوعی در این خصوص نقشی ایفا می نماید، سم شناسی، میکروب شناسی، انگل شناسی، تغذیه، اقتصاد، بهداشت، آموزش، زنان، مادران و همگی انسانها نقش مهمی در این خصوص دارند که می توانند در خصوص ایمن سازی مواد غذایی کمک های شایانی نمایند.

  • مصرف کنندگان باید به خوبی از شیوه های ایمن سازی مواد غذایی آگاه شوند.

مردم می بایست در خصوص نحوه و میزان تعذیه خود اطلاعات کاملی را داشته باشند و بتوانند با علم به تعذیه و مصرف مواد غذایی بپردازند، استفاده از برچسب های حاوی اطلاعات غذایی بر روی محصولات می تواند به این امر کمک نماید.

بدون دیدگاه برای ۷ آوریل، روز جهانی بهداشت گرامی باد

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    هشت − شش =