پیشبینی قانون برای برخورد با عاملان خشونتهای خیابانی
“محمدجعفر نعناکار” در گفتگو با خبرنگار حقوقی قضایی باشگاه خبرنگاران، درباره چگونگی مجازاتهای تعیین شده برای خشونتهای خیابانی در قانون مجازات اسلامی، اظهار داشت: اولین کاری که باید در زمینه مقابله با خشونتهای خیابانی صورت گیرد، تعریف دقیق این نوع جرائم است.
وی افزود: مجازات خشونتهای خیابانی بر اساس نوع این جرائم تعیین میشود.
نعناکار در ادامه گفت: خشونتهای خیابانی طیف گستردهای از جرائم را شامل میشود که بخشی از آن در قانون مجازات اسلامی قدیم و بخشی در قانون جدید که اخیرا تصویب شده و هم چنین بخشی از لایحه حقوق شهروندی که دولت آن را تدوین میکند، لحاظ گردیده است.
وی تصریح کرد: بخشی از خشونتهای خیابانی، در کنوانسیونها و معاهدات بینالمللی نیز عنوان شدهاند که البته، در این کنوانسیونها مجازاتی برای این جرائم تعیین نشده، اما تعاریف کلی صورت گرفته است.
این حقوقدان گفت: در قانون جدید مجازات اسلامی به خشونتهای خیابانی در فصلهای مختلف اشاره شده است؛ نزاعهای دسته جمعی، مزاحمتها، ولگردی و… از این نوع جرائم قلمداد شدهاند اما این امر به صورت تفکیک شده نبوده و پراکنده است، که با مطالعه دقیق میتوان این موارد را احصاء کرد.
نعناکار تصریح کرد: طبق قانون جدید مجازات اسلامی، برای خشونتهای خیابانی مجازاتهایی همچون گرفتن تعهد، شلاق و حبس در نظر گرفته شده که این مجازاتها تعزیری و تعیین آن در اختیار حکومت قرار دارد.
این حقوقدان خاطرنشان کرد: به فراخور جرمی که واقع شده دادستان، مدعی العموم و شاکی خصوصی عنوان حادث شده را با قانون تطبیق میدهند و در صورت پیدا کردن عنوان مشخص مطابق قانون، مجازات تعیین شده برای آن اعمال میشود.