ننگ به نیرنگ تو
شاید ندانید که مجله فکاهی چپگرای فرانسوی «شارلی اِبدو» جانشین مجله «هاراکیری»است که از سال ۱۹۶۰ تا ۱۹۶۱ میلادی منتشر میشد. این مجله پس از بسته شدن توسط دولت فرانسه به خاطر توهین به ارزشهای ملی، دوباره در سال ۱۹۶۶ منتشر شد و در سال ۱۹۷۰ و این بار پس از مرگ ژنرال شارل دو گل به خاطر توهین به شخص ایشان، به دستور وزیر داخله تعطیل گردید، در دهه ۸۰ میلادی کارمندان قدیمی تحریریه بانام جدید «شارلی اِبدو» کار مجله را ادامه دادند ولی شمارگان بسیار پایین و انتقاد مردم از کیفیت محتوی عامل نیمه تعطیل شدن مجله گشت تا اینکه گروه دیگری به گروه قدیمی مجله گرویده و در سال ۱۹۹۲ هفتهنامه «شارلی ابدو جدید» را منتشر کردند.
انتقاد از سیاست این مجله فکاهی بسیار است و رسانههای جدی فرانسه و کشورهای همسایه بارها خطمشی مجله را بهنقد کشیدهاند.
این بار این مجله با انتشار کاریکاتوری به ساحت مقدس پیامبر اسلام حضرت محمد (ص) موجبات جریحهدار شدن احساسات مسلمانان را پدید آورد، دیگربار نیز دفتر «شارلی اِبدو» حدود چهار سال پیش، ۲۰۱۱ میلادی، به خاطر چاپ کاریکاتوری از پیامبر اسلام به آتش کشیده شده بود. و این بار نیز با انتشار این کاریکاتور، در اقدامی مشکوک به دفتر این مجله حمله و تعدادی از افراد با گلوله زخمی و کشته شدند.
شمارگان «شارلی اِبدو» ۶۰ هزار نسخه است که معمولاً حدود نیمی از آن به فروش نمیرود. این بار اما این مجله طنز سه میلیون نسخه روانه مجله فروشیها و روزنامهفروشیهای فرانسه نمود، که این امر خود بر پیچیدگی موضوع میافزاید.
ازاینرو مسلمانان جهان در اقدامی هماهنگ و با راهپیمای هایی اعتراضات خود را به دولت فرانسه نشان و همچنین در شبکههای اجتماعی موجی از اعتراض خود را نسبت به انتشار کاریکاتور ابراز و همچنین ارادت خود به پیامبر اسلام را به منصه ظهور رساندند.
درهرحال توهین به افراد، اشخاص، ادیان، عقاید و نژاد آحاد بشری برخلاف اصول مسلم حقوق بشری است. توهین به مقدسات اقدامی نابخشودنی است، که نمیتوان آن را به بهانه آزادی بیان توجیه نمود.
آزادی بیان و اشاعه عقاید تا زمانی آزاد است که به عقاید و آزادیهای دیگران صدمهای وارد نسازد، آزادی بیحدوحصر چه در دستگاههای حقوقی انسانمحور و چه در نظامهای حقوقی دینمحور مضموم و غیرقابلدفاع است، به قول سعدی من از آن روز که دربند توام آزادم، به این معنی که آزادی میبایست در یک چارچوب نظاممند فلسفی و منطقی تعریف و حدودوثغور آن تعیین و تبیین گردد.
ازاینرو به نظر میرسد غیر ازآنچه هماکنون در سراسر دنیا در خصوص دفاع از ساحت پیامبر عظیم الشان اسلام در حال وقوع است، میتوان اقدامات مثبت و تأثیرگذار بیشتری را نیز معمول نمود، بهطور مثال بر همه ما فرض است که حداقل تعدادی اندک از احادیث نبوی ( مثلاً ۵ حدیث) را حفظ و سرلوحه زندگی خود قرار دهیم، ما میتوانیم احادیث و سیره نبوی را به زبانهای مختلف نشر و محتواهای ارزشمند دینی تولید نماییم.
ما میتوانیم با استفاده از ابزارهای گوناگون رسانه به نشر معارف اسلامی پرداخته و وحدت میان مسلمانان را محکمتر نماییم، میتوانیم مبانی صلح و مهربانی، عشق و آزادگی را تفسیر و نقشههای شوم و پیچیده طاغوتیان را در هم بپیچیم.
همچنین فعالیت در شبکههای مختلف مجازی و استفاده از هشتکهای مربوطه میتواند نقشی به سزا را در این خصوص ایفا نماید، زیرا که در علوم اجتماعی، حقوق و سیاست که مبانی تجزیهوتحلیل دادهها و اطلاعات میباشد این امر نقشی تعیینکننده را داراست.
به امید روزی که منجی عالم بشریت ظهور و صلح و دوستی، منطق و راستی را در تمام جهان فراگیر نماید. ان شاء الله
استکبار نفسهای آخرش رو میکشه این کارها دست و پا زدنشه و باید منتظر موند تا مرگش فرا برسه
http://ordoo.blog.ir/post/225