درسی به نام الگوی سازمان ملل!
در مدارس سراسر دنیا آموزش رو به فراگیر شدن نهاده است. الگوی سازمان ملل، دانش آموزان را با الگوی شبیهسازی شده یک نهاد خاص بین المللی آشنا میسازد. برای مثال دانش آموزان با شورای اقتصادی و اجتماعی و یا کمیته اقتصادی و مالی مجمع عمومی یا کمیته اجرایی یونیسف، آشنا می شوند و بدین ترتیب سعی میشود آنان را با مهارتهای عمومی و دیپلماسی بینالمللی آشنا کنند. مفهوم سازمان ملل بعنوان یک سازمان تمام عیار جهانی، ایدههای بسیاری را در مورد دولت جهانی و دموکراسی جهانی مطرح ساختهاست.
لذا به نظر می رسد از آن جهت که روند جهانی شدن و آشنایی با مفاهیم بینالمللی یکی از ارکان مهم و اساسی آموزش و پرورش در مقاطع اولیه آموزش های رسمی است می بایست سرفصل های مناسب با الگوی سازمان ملل به صورت بومی طراحی شده و کودکان را برای زندگی در جامعه ای وسیع تر از مرز های جغرافیایی آماده نمود.
کودکانی که خود بعدها متصدیان بسیاری از امور داخلی کشور در عرصه های مختلف اجتماعی هستند زمانی می توانند تعاملات سازنده بینالمللی را ایجاد و هدایت نمایند که از دوران کودکی با مفاهیمی چون، جامعه ملل، سازمان ملل و فعالیت های سیاسی و اجتماعی بینالمللی آشنا شوند.
آشنایی و عضویت کودکان در سازمان های غیر انتفاعی داخلی که با جامعه جهانی دارای ارتباطات مناسب کاربردی و کارکردی هستند می تواند نقش به سزایی را در این زمینه ایفا نماید. سازمان هایی چون یونیسف و یونسکو و سازمان های وابسطه به آنان و همچنین آشنایی با حقوق و کنوانسیون های بینالمللی مرتبط با حقوق کودک خود گامی اساسی در رسیدن به این هدف مهم است.
لذا امید میرود، برگزاری اجلاس ها، همایش ها و جشنواره ها بتواند زیرساختی را فراهم آورد تا متخصصان، متصدیان و تولید کننده گان محصولات آموزشی به سمت و سویی حرکت نمایند که علاوه بر ارتقاءکیفیت آموزش، مفاهیم جهانی و نوین جامعه امروز بشری نیز در اینگونه آموزش ها مورد عنایت ویژه قرار گیرد. ان شاء الله
سلام
لطفا جهت آشنایی بیشتر با فعالیت های یونسکو و یونیسف و…..مطالبی را به ایمیل ارسال فرمایید، باتشکر